View Single Post
Eski 01-12-2023, 19:50   #791
CornusMas
Ağaç Dostu
 
CornusMas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2016
Şehir: İstanbul/Çanakkale-Biga
Mesajlar: 200
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nilufers Mesajı Göster
Merhaba,

arkadaslar, benim bahcede iki feijoa agaci var, bu sene bol meyve verdiler ( ikincisini gecen sene diktim ) ama ben hic begenmedim , maalesef. Guzel tadi var aslinda, fakat oyle elma veya kaysi gibi yenmez. Bahcem de kucuk oldugu icin, baska bitkiler icin yer acmak istiyorum
Konuya hakim olan varsa , tavsiye rica ediyorum : biri 7 yillik ikincisi 5 yillik , bu agaclara zarar vermeden baska yere dikmek mumkun mu? kokleri tutar mi normal sartlarda ?

saygilarimla
Feijoa pek de bizim damak tadımıza hitap etmiyor. Farklı bir tadı var. Zamanla alışıyorsunuz. Meyve salataları ya da meyveli yoğurtta daha bir güzel oluyor ama ben de çilekmiş, ananasmış hiç öyle bir tat almıyorum. Sadece meyvenin iç dokusu kumlu, aşırı olgunlaşmış armutları andırıyor biraz. Yine de farklı olduğu için seviyorum. Ağaçları ve çiçekleri ise gerçekten çok güzel. Ağaçtan dökülen meyveleri toplamak da ayrı bir zevk.

Bahçenizde yer açmak istiyorsanız taşımak yerine neden küçültme amaçlı budamayı düşünmüyorsunuz? 5-6 yaşında ağaçları sökmek, başka yere nakletmek oldukça riskli. Özellikle bu iş için iyi alet edevatınız yoksa.

CornusMas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön