Bu yıl ilk defa bana yetecek kadar zeytinim oldu. Bir kaç bidon zeytin kurdum. Bu arada bizde eski usuldür, tuzlanmış zeytin çuvala konur, üzerine ağır bir taş, günde bir kere karıştırıp ağırlık tekrar üzerine konur. 15-20 gün sonra da yenmeye başlanır. Balkonda çuvalla uğraşmak zor, suyu da ayrı bir dert. Ben de Bokaşi kovası tarzı bir şey yaptım kovayla. Altına çeşme/musluk da taktım.
İçine de bir miktar tuzlanmış zeytin koydum.
Aynı ebatta bir kovaya da su koyup kovanın üstüne yerleştirdim.
Şimdilik iyi gidiyor gibi. Sorun yok. Yöntem işe yararsa (ki yarayacak gibi) seneye daha çok yapmayı planlıyorum. Hadi hayırlısı.
Bir de bu var
https://youtu.be/_9_aktStIzs?si=Okuz13th0qps71I1