Bitki türü: Meyve
Bitki ömrü:*Çok yıllık donlara dayanıklı
Tohum Türü: Üzümsü meyvelerden
Tohum çeşit adı:*Kırmızı Frenk üzümü( Ribes Ribrum)
Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 yıldır
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Çorum
Tohumun kökeni*Fidan olarak almistim
Tohumu ilk paylaşan: Zekoş
Kullanılan gübreler*
Kullanılan ilaçlar*
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:
Hasat yıl ve ayı: Temmuz
Bitki tipi ve gelişim durumu: Küçük çalı görünümlü ağaç şeklinde her sene dipten sürgünlerle genisliyor..Yaprak yapısıyla da görsel olarak da güzel bir bitki.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Hafif mayhoş biraz tatlı ve kırmızı parlak kabuklu sevimli bir meyve..Ekşi sevenler için ideal..Çog yenildiği gibi özellikle de reçeli çok güzel oluyor.Pasta süslemelerinde ve marmelat yapımında kullanılır.
Yetiştirme özellikleri: Kolay zahmetsizce yetiştirilir.Yari gölge ortamlarda bile oluyor.Meyveler genç sürgünlerde olduğu için arada kalınlaşmış dalları budamak gerekir.Cok bakım istemiyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Dökülen meyvelerden ertesi yılda küçük fideler çıktığına göre dıs ortama her zaman ekilebilir diye düsünuyorum
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler soğuk katlama istiyor.Tohumdan yetiştirdiğimiz takdirde 3. yılından itibaren az da olsa meyvesini yersiniz.Çelikten üretim daha yaygın ve 2. yılında üeün vermeye başlar..
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri Zahmetsiz kolay yetişen bir bitki..Genelde üzümsü meyveler serin iklim sevdigi için buraya kolay uyum sagladı.
İklim gereksinimleri
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: meyveler kızarıp iyice olgunlasınca..
Not: tohumu kurumuş meyve olarak gönderecegim.
Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi