Bitki türü: meyve
Bitki ömrü:*çok yıllık donlara dayanıklı
Tohum Türü: Üzümsü meyvelerden
Tohum çeşit adı:*Jostaberry
Tohum kaç yıldır sizdedir*İlk defa tohum aldım
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:*Çorum
Tohumun kökeni*Fidan olarak gelmişti
Tohumu ilk paylaşan: Zekoş
Kullanılan gübreler*
Kullanılan ilaçlar
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:
Hasat yıl ve ayı: yaz ortası
Bitki tipi ve gelişim durumu: Jostabery ribes cinsinden karmaşık bir çapraz meyve fidanıdır ve üç orjinal türü içerir Frenk üzümü, kuzey Amerika kıyı siyah bektaşi üzümü ve Avrupa bektaşi üzümü..
Çok güçlü bir gelişim sergiler ve 2 metreye kadar boylanir.Hastaliklara karsı dayanıklı ve meyve tutumu çok iyidir.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Bektaşi üzümü iriliğinde olup olgunlasinca siyaha yakın renk alır.Hafif ekşi üzüm tadında..Alıştıkça seviliyor.
Yetiştirme özellikleri: Donlara dayanıklidir.Benimki tam günesli ortamda ..aldığımın ikinci senesinde meyve vermeye başladı.Cok hızlı büyüyor budamak zorunda kalıyorum.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bu sene meyve olduğunda şehir dışında olduğum için toplayamamistim dalında kurumuş..Çelikten cogaltilması yaygın ve kolay..melez bir bitki tohumdan üretilir mi bilemiyorum deneyip görecegiz..
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler soğuk katlama isteyebilir ya da şimdiden belli bir yere ekilip işi doğaya birakmalı
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri Yazın haftada bir düzenli suladım.Kıstqn yanmış hayvan gübresi atmıstim.
İklim gereksinimleri Serin iklimde gayet güzel oluyor.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler iyice olgunlasınca..

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi