Bitki türü:sebze
Bitki ömrü:*tek yıllık
Tohum Türü bezelye
Tohum çeşit adı:*Swedish red pea ( biskopens adıyla da anılıyor)
Tohum kaç yıldır sizdedir*4 sene olmustur
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:*Çorum
Tohumun kökeni*uttm
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Başka bezelye çeşidi yoktu
Tohumu ilk paylaşan:Zekoş
Kullanılan gübreler*Yanmış hayvan gubresi
Kullanılan ilaçlar*yok
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:gerek yoktu
Hasat yıl ve ayı: 120 günde hasata geliyor.Ben biraz geç ekmistim.Sıcak bölgelerde erken ekilirse bir kez daha ekilebilir.
Bitki tipi ve gelişim durumu:Mutlaka sırık yapılmalı..Boyu1,5-2 metreye rahat çıkıyor.Bezelyeler içinde benim için birinci sırada...Kuru tüketime uygunmuş ama hiç deneyemedim.Tadi bildiğimiz bezelyeler gibi..
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Nadir İskandinav yadigarı bir çeşit..Bordo şarap rengine sahip oldukça iri taneli..Diğer bezelyeleri göre biraz daha geç olgunlasiyor.
Yetiştirme özellikleri:Kolay..bildiğimiz bezelyeler gibi..
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Burada Kasımda eken oluyor erkenden ürün almak ve sulama zahmetind n kurtulmak icin..ben hiç deneyemedim.Baharda donlar kalkinca ekiyorum.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler yok direk ekim yapilabilir.Sasirtma denedim yine oldu ama verim düstü..
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri Kaynaklarda ısıya duyarlı olduğu yazıyor..Ben öyle bir sorun yaşamadım.Haftada bir sulama yapıldı.
İklim gereksinimleri Serin iklimdeyim burada gayet güzel yetişiyor.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Kabuk iyice kuruduktan sonra..Topladıktan sonra hemen açıp serin yere kaldırın..Geçen sene kabuklu halde beklemişti sanırım ondan böceklendi dagitamamistim.Kaybolmasindan korktuğum bir çeşit umarım kıymet bilen ellerde çogalir.
Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi