Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Mısır
Tohum çeşit adı: Peru Mısırı
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 3 - 4. Yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Almanya
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bodrum Atölyem den gelmişti.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyon için diğer mısırlardan 10 gün erken diktim ki tozlaşma dönemi denk gelmesin umarım başarılı olmuştur. %100 tohum saflığından emin değilim.
Tohumu ilk paylaşan: Ben
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Tavuk, at ve kompost gübresi.
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı.
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzalosyanı diğer mısırlarla aralarında 10 gün erken diktim ki tozlaşma denk gelmesin umarım başarılı olmuştur %100 tohum saflığından emin değilim.
Hasat yıl ve ayı: Eylül 2023
Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok verimli 4 5 koçan meyve tutumu yapabiliyor ve güçlü gelişiyor.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Mısır koyu kahve- siyah tonlarında
Yetiştirme özellikleri: Normal mısır gibi yetiştiriliyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bölgeye göre standart ekim seçilmeli.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Herhangi bir özel yöntem yok.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Gübreli, güneşli ortamda aşırı gelişiyor ama suda seviyor.
İklim gereksinimleri: Güneşli ve sıcak
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Mısır dalında püskülü kuruyup iyice sarınca tohum için uygundur.
Peru Mısır, mısır unu için uygun bir çeşit haşlamaya pek uygun değil sert bir çeşit.