• Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Domates, solanum lycopersicum
• Tohum çeşit adı: Speckled Roman domates
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova
• Tohumun kökeni: Amerika Birleşik Devletleri
• Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn. Kerkenez
• Size nereden geldi: Sn. bahcedenn
• Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alındı
• Kullanılan gübreler: Yanmış çiftlik gübresi, sıvı gübre (sulandırılmış sığır idrarı)
• Kullanılan ilaçlar: -
• Hasat yıl ve ayı: 2023 Ağustos-Ekim
• Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal yapraklı, sırık bir çeşit. Kuvvetli gelişen ve iyi askıya alınması gereken çok verimli bir çeşit Mümkün olduğu kadar yüksek sırığa ya da ipe sardırılmalı
•Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Kahvaltılık olarak çok beğendiğimiz gözalıcı domateslerden biri oldu. Aynı gözlemlerden dolayı Sn. bahcedenn'den alıntı yapıyorum: "Uzun, erik şekilli meyvelerin çoğu sivri uçludur. Rengi ise iki renkli olup kırmızı üzeri altın sarısı dalgalı çizgilidir. 100-250 gr arasındaki meyveleri dolgun, etli ve az çekirdekli olduğu için salçalık, sosluk olarak kullanabileceğiniz gibi lezzetli olmasından ötürü taze tüketim için de kullanabilirsiniz."
Çeşidin Hikayesi: SSE üyesi John Swenson tarafından Antique Roman ile Banana Legs'in çaprazlanması ile geliştirilen ve bildiğim kadarı ile ilk yılından itibaren stabil hale gelmiş bir çeşittir.
• Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında iç mekanda viyollere ekilerek fide yapılır. Dış mekanda İlkbahar geç donlarının geçmesi beklenmelidir.
2.Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.): Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir.
4. İklim gereksinimleri: İlkbahardan sonbahardaki ilk soğuklara kadar yaşar.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sezon sonuna doğru tohumluk seçilen meyve iyice olgunlaşıp yumuşadığı vakit tohum almaya hazırdır.