• Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
•Tohum Türü: Domates, solanum lycopersicum
•Tohum çeşit adı: West Virginia Pepper
•Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova
• Tohumun kökeni: Reedsville, West Virginia
• Tohumu ilk paylaşan: birnefestoprak
• Kullanılan gübreler: Yanmış çiftlik gübresi
• Kullanılan ilaçlar: -
• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Önlem alındı
• Hasat yıl ve ayı: 2023 Ağustos-Ekim
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Benim de gözlemlerim aynı yönde olduğu için Sn. birnefestoprak'tan alıntı yapıyorum : "Cok yuksek verimli, sirik, meyveleri iri ve uzun biber gorunumlu, sosluk verimi ve lezzeti cok iyi olsa da taze halinin lezzeti de oldukca iyi olan bir cesit"
• Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Tohum almak için yetiştirdiğimden fazla tadamadık ama çok çok verimli ve lezzetli bir cins. Az tohumlu salçalık.
Çeşidin Hikayesi: (birnefestoprak'tan alıntı): West Virginia'nin geleneksel domates cesitlerinden birisi. Kuzeyinde de guneyinde de merkezinde de yetistirildigini gordum. Tohumunu 2019 yilinda Joy Williams isimli 84 yasindaki bir ev bahcecisinden kaldigi huzurevine giderek almistim. Eger hayattaysa ve gucu yerindeyse huzurevinin bahcesinde hala yetistirdigi bir domatestir. Bundan yillar once Seed Savers Exchange kataloguna Federle ismiyle gonderilmis benzer bir cesit var fakat eyaletin yerlesikleri benim gonderecegim tohumu burdaki ismiyle biliyor. Veriminden ve meyve iriliginden dolayi Federle'den farkli oldugunu, en azindan bendeki cesidin kultivarinin farkli olduguunu dusunuyorum.
• Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında iç mekanda viyollere ekilerek fide yapılır. Dış mekanda İlkbahar geç donlarının geçmesi beklenmelidir.
2.Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.): Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir.
4. İklim gereksinimleri: İlkbahardan sonbahardaki ilk soğuklara kadar yaşar.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sezon sonuna doğru tohumluk seçilen meyve iyice olgunlaşıp yumuşadığı vakit tohum almaya hazırdır.