• Bitki türü:Sebze
• Bitki ömrü:Tek yıllık
• Tohum Türü: Domates, solanum lycopersicum
• Tohum çeşit adı: Balıkesir sırık
• Tohum kaç yıldır sizdedir: Çok yıl
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova
• Tohumun kökeni: Anadolu (yerlitohum.com)
• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyon önlemi alındı
• Tohumu ilk paylaşan: Bu varyete için ben
• Kullanılan gübreler: Yanmış çiftlik gübresi, sıvı gübre (sulandırılmış sığır idrarı)
• Kullanılan ilaçlar: Yok
• Hasat yıl ve ayı: 2023 Eylül-Ekim
• Bitki tipi ve gelişim durumu:Sırık bir çeşit
• Meyvelerin ayırt edici özellikleri: Harika görünümlü, tipik şekilde yayvan ve hafif kıvırcık (bu sebepten biz "gondol domates" adını taktık), sap yerinden büzgülü gibi. Meyveler bu sene 250-450 gram arası oldu ama daha itinalı bir bakım ile çok daha irileşebilecek bir kapasiteleri var.
• Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında iç mekanda viyollere ekilerek fide yapılır. Dış mekanda İlkbahar geç donlarının geçmesi beklenmelidir.
2.Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.): Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir.
4. İklim gereksinimleri: İlkbahardan sonbahardaki ilk soğuklara kadar yaşar.
5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sezon sonuna doğru tohumluk seçilen meyve iyice olgunlaşıp yumuşadığı vakit tohum almaya hazırdır.