Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann
Benim topan patlıcanlarda gözlemlediğim atalık olsun hibrit olsun iki sebepten uzama yapıyorlar.Genetik olarak bir çaprazlanma olmuş oluyor bakıyorsunuz aynı ağaçta tam yuvarlaklar var biraz uzama yapan var. Birde çok iyi gübre ve su verilince fazla azot sebebiyle meyvelerde uzama oluyor ancak bu şekilde sivri gibi değilde yuvarlağın en olarak aynı boyutunda ama daha uzunu gibi oluyor.
Tabi susuzluk ve sıcaklıktan şeklini alamamışta olabilir.Şimdi aklıma geldi bende yeşil topan patlıcan vardı bu yaz yani öncesinde biliyorum yeşil topan olduğunu bütün yaz yeşil olmayan morumsu meyveler verdi ve daha uzundu.Havalar serinleyince meyveler yeşile dönmeye başladı ve meyvelerde daha yuvarlaklaşmaya başladı.Yarın köye geçince fotoğrafını çekip eklerim umarım.Beğeniyorum
|
Evet kesinlikle meyveler aşırı yağmurlarda birde sürekli gök gürültülü oluyorsa ve sıcaklık susuzluk ve yoğun güneşte şekil değiştiriyor bunun nedeni gök gürültülü aşırı yağmurların zararı bahçedeki yabani otları fazla azot yüküyle tetikliyor,bunu üç yıldır gözlemliyorum.Bu yıl bahçeme dört kez yardımcı kadınlara çapa ,iki kez makineli çapa yaptırdım buna rağmen bütün sebzelerim kurudu domateslerim, bütün patlıcan çeşitlerim Rosa bianca ve bir kaç çeşit bitkim ayakta,Ben dört yıldır bahçemde tatlı patates çeşitleri yetiştiriyorum özellikle son iki yıldır aşırı sıcak ve kuraklık otlara dayanıklı bir bitki arkadaşlara bilgi son iki yıldır bebek torunum için ekiyorum açlığa karşı beslenmeyi destekleyecek en güçlü sebeplerden biri.