View Single Post
Eski 01-11-2023, 18:55   #56
sernur
Ağaç Dostu
 
sernur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 247
Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Aslında çeşidin adı Türkmenistan Biberi değil. Tohumun Sn. Sernur'a gitme kaynağı Sn. Bayan MeyveliTepe. 😊😊 Bir arkadaş ile beraber bir gün Sn. MeyveliTepe Ailesini ziyaret ettiğimizde ben de tohum götürmüştüm, beraber gittiğimiz arkadaş da götürmüştü. O arkadaşın götürdüğü tohumlar Türkmenistan'dan gelme tohumlardı fakat o gün bu Kamber Biberin tohumlarını ben götürmüştüm aslında. İsim karışıklığı oradan geliyor. Bayan MeyveliTepe daha sonrasında çeşidin adının Türkmenistan Biberi olmadığını paylaşmıştı ama ismi öyle kaldı.

Çeşidin gerçek adı Osmarske Kambe. O da bir çeşit Kamber Biberi fakat dilimsiz ve eti daha kalıncana. Taze tüketime de uygun, kıtır kıtır. Daha erkenci. Et oranı da bence normal Kamber Bibere göre daha yüksek.
Ben açıklamayı görmemişim sevgili bahçedeen yoksa düzeltirdim evet konik olanlar bendekilerin çeşidi bundan sonra değiştiririm inanılmaz lezzetli kahvaltıda özellikle şekerli tadıyla çok nefis.Bayan meyvelitepe ye tekrar teşekkür edeyim sayenizde.

sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön