Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber
Tohum çeşit adı: Endonezya Acı Biberi (Kıl)
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2. Yılı
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kocaeli
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Endonezyalı Arkadaşımdan
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyon acı olduğu için yapıldı.
Tohumu ilk paylaşan: Ben
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Tavuk, at ve kompost gübresi.
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı.
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon acı olduğu için yapıldı.
Hasat yıl ve ayı: Eylül 2023
Bitki tipi ve gelişim durumu: Tohum için sıcağı çok seviyor ve topladıkça çiçeklenip, tekrar ürüne dönüyor ancak tohuma bırakınca bitki verimden düşüyor.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyveleri uzun, ince kıl biber şeklinde ancak aşırı acı.
Yetiştirme özellikleri: Normal biber gibi yetiştirme özelliği var ancak aşırı verimli destek isteyebilir, desteksiz devriliyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bölgeye göre standart ekim seçilmeli.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Herhangi bir özel yöntem yok.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Gübreli, güneşli ortamda aşırı gelişiyor ama suda seviyor.
İklim gereksinimleri: Güneşli ve sıcak
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyve iyice olgunlaşıp kızardıktan sonra tohum almak için hazır. Tohum alırken mutlaka çift eldiven kullanın aşırı acı...