View Single Post
Eski 30-10-2023, 10:07   #8
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Green Zebra Domates

Name:  856ae8c1-8509-4044-9c8a-30d8a13fa89b.jpg
Views: 367
Size:  80.6 KB

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates
Tohum çeşit adı: Green Zebra
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Forumdan fakat bir kaç çeşit elimde vardı onları hepsini diktim hangisinde geldiğini tam olarak bilmiyorum
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyon yapılmadı.
Tohumu ilk paylaşan: Bilinmiyor
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Gübre kullanılmadı
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: izolasyon yapılmadı.
Hasat yıl ve ayı: Ekim 2023
Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık olarak büyüyor. aşırı büyüyor dallı budaklı olmaya elverişli.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: yeşil çizgili ince kabuklu bol sulu asitlik bir aroması mevcut
Yetiştirme özellikleri: orta sıcaklıklı bir yeri daha çok seviyor direkt güneş ışığında yanaklarda yanık oluyor
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bölgeye göre standart ekim seçilmeli
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Herhangi bir özel yöntem yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: 2 kez çapa ve gübre ile çok fazla mahsül alınabilir
İklim gereksinimleri: açık ya da yarı gölge bir alanda ortalam 90 gün
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: tohum için iyice sarardığında yeşil çizgilerler bir birlerinde ayrıştığında

Tohum sayısı çok fazla yok arkadaşlar

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön