Konu: devrann
View Single Post
Eski 29-10-2023, 19:07   #11
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Congo chiltepin

fotoğrafını ekleyeceğim
  • Bitki türü: Capsicum annuum var. glabriusculum
  • Bitki ömrü:Çok yıllık
  • Tohum çeşit adı: Congo Chiltepin
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya
  • Size nereden geldi: Yurtdışı
  • İlk paylaşan :-
  • Tohumun kökeni :-
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer bir bitki yok
  • Kullanılan gübreler : Kullanılmadı
  • Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
  • Hasat yıl ve ayı: -
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki 2 metre civarlarında ne kadar daha boylanacağı hakkında bir fikrim yok saksıda sadece su veriyorum.Bitkiyi saksıda yetiştirdiğim halde 2 metre boy yaptı ve sürekli dikine boylanmakta 1 yılda inanılmaz boylandı.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyveleri çok acı ve küçük pul biber yapmak için çok güzel.Fermente sriracha tarzı bir kokusu var.Ancak kokusu herkese farklı gelebilir ben sevdim ancak benim acıyla pek aram yok.Tek bir pinçik benim için çok fazla
  • Yetiştirme özellikleri:Büyük bir bitki ben en büyük saksıda yetiştiriyorum toprakta daha büyük hale gelebilir.
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır.Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Taze tohumlarda herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan kolay bir şekilde çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir. Büyük saksılarda rahatça yetiştirilebilir. Suyu sever.
  4. İklim gereksinimleri:
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Olgun meyveler tohum almak için uygundur.
[/QUOTE]

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön