Konu: devrann
View Single Post
Eski 29-10-2023, 18:47   #10
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Chiltepin Yabani biber

• Bitki türü: Yabani biber
  • Bitki ömrü:Çok yıllık
  • Tohum çeşit adı: Chiltepin
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya
  • Size nereden geldi: Yurtdışı
  • İlk paylaşan :-
  • Tohumun kökeni :-
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer bir bitki yok
  • Kullanılan gübreler : Kullanılmadı
  • Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
  • Hasat yıl ve ayı: -
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok güçlü ve yatay gelişir
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yuvarlak kırmızı renkte son derece acı meyvelere sahiptir.
  • Yetiştirme özellikleri:Suyu çok seven bir tür.Türünü tam tespit edemedim Sonaran çölünde yetişen bitkilerin meyvelerine benziyor ancak dallar daha sık.Çok büyük bir bitki. Ben ayrıca büyük saksıda yetiştirdim güneş, su ve yer sıkıntısı olmasa devasa bir bitkiye dönüşmesi çok çabuk sürüyor.
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır.Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Taze tohumlarda herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan kolay bir şekilde çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir. Büyük saksılarda rahatça yetiştirilebilir. Suyu sever.
  4. İklim gereksinimleri:
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Olgun meyveler tohum almak için uygundur.
[/QUOTE]

Paylaşacağım tohumlar videodaki büyük bitkiden gönderilmiş tohumlardan yetiştirilen bitkiden alınan tohumlardır.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön