- Bitki türü: Lycopersicon hirsutum f. typicum
- Bitki ömrü: Çok yıllık
- Tohum çeşit adı: Lycopersicon hirsutum f. typicum
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya
- Size nereden geldi: Yurtdışı
- İlk paylaşan :-
- Tohumun kökeni :-
- Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer bir bitki yok
- Kullanılan gübreler : Kullanılmadı
- Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
- Hasat yıl ve ayı: -
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok güçlü her yöne doğru gelişebilmekte
- Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Tüylü ve küçük bilye büyüklüğünde meyveleri vardır
- Yetiştirme özellikleri:Ben aşı anacı olaak kullanmak için yetiştirdim ancak bitki kendine verimsiz olduğu için yanında başka bitkiler olmak zorunda meyve tutumu için.Meyve tutumu biraz az.Bitki sınırsız büyüyor.Bunun dışında bitki bir çok hastalığa ve zararlılara dayanımlı.Tuta dahil yeşil kurtlar yapraklarda beslenmekte zorlanmaktalar en yoğun olabileciği dönemlerde dahi yapraklardaki zarar çok düşük.Yaprakla beslenmeye çalışan kurtlar hemen pupaya dönmekte. Bitki çok yıllık olduğu için odunsu bir yapıya dönüşebilmekte.
- Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır.Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
- Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Taze tohumlarda herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan kolay bir şekilde çimlenir.
- Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir. Büyük saksılarda rahatça yetiştirilebilir. Suyu sever.
- İklim gereksinimleri:
- Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Olgun meyveler yere düşmekte bunlardan tohum alınabilir.
[/QUOTE]
Malesef tohum döllenmeyle ilgili sorunlardan dolayı çok sınırlıdır sadece forum müdavimlerinden isteklilerle paylaşılacaktır.