Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudanadam
Merhabalar. Ben de ilk bitkimi muhtemelen aşırı güneşte kuruttuktan sonra epey ara verip geçenlerde ikincisini aldım. Saf su ile abartmadan suluyorum. Akü satan yerlerde saf su var. Bitkiyi yurt dışından bir marketten aldım. Küçüktü baya. İnce dallarının ucunda normal kapanları vardı. Kapanların içi kırmızıydı. Kurt, sinek, örümcek sürekli bi şeyler verdik. Kapandı açıldı derken o kapanlar eskidi kurumaya yüz tuttu. Ama sürekli de yeni kanatlar ve kapanlar verdi. Ancak yeni kanatlar kalın oluşmaya başladı kapanlar ise aksine küçük ve içi yeşil. Yani bitki o şöhretli görüntüsünü kaybetti adeta marul gibi oldu. Siteye resim eklemek isterdim ancak yapamadım. Gerçi yukarıda görünen resimler de hemen hemen öyle.
Bu bitkiyi yetiştirmek çok keyifli ancak zahmeti de var. Asitli toprak isteği ve saf su en başta geliyor. Toprak değişecekseniz ph 2,5 civarında özel bir yosunun torfu olması lazım. Sphagnum torfu diye bir torf. Ben bir yerde bulup aldım. Eski tohumlardan ektim ama henüz çıkmadı.
|
Mesajınızı görmemişim kusura bakmayın...
Bitkiniz büyük ihtimalle dormancye hazırlanıyor, fotoğraf eklerseniz daha iyi anlayabiliriz.
Sn. bahcesusu bitkinizin son durumu nedir?