09-10-2023, 20:32
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Ronde de Valence topan patlıcan
 - Bitki türü: Topan patlıcan
- Bitki ömrü: tek yıllık
- Tohum çeşit adı: Ronde de Valence
- Tohum kaç yıldır sizdedir: -
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya
- Size nereden geldi: Yurtdışı
- İlk paylaşan :-
- Tohumun kökeni :Güney Fransa
- Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer bir bitki yok
- Kullanılan gübreler : Kullanılmadı
- Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
- Hasat yıl ve ayı: -
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal güçte bir yapısı oluyor.
- Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yuvarlak ve koyu mor.Çok bekletilirse biraz uzama yapıyor resimdeki gibi ancak çeşitin özelliği yusyuvarlak meyveler vermesidir.
- Yetiştirme özellikleri:Ben yabani üzerine aşıladığım için ne kadar çok su verirseniz o kadar çok büyüyor.Normalde meyveler tenis topu veya biraz daha büyük oluyor.İlk resim benim yetiştirdiklerim
ikinci resim tohumu satın aldığım yerin tanıtımını yaptığı resim.Ben tohum alacağım için bekletiyorum ve bu yüzden renk açıldı.
- Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır.Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
- Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
- Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir. Büyük saksılarda rahatça yetiştirilebilir. Suyu sever.
- İklim gereksinimleri: Yazlık bir bitkidir
- Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sarı renk alan meyveler tohum almak için uygundur.
|
|
|