View Single Post
Eski 09-10-2023, 07:30   #30
Gümüşlük
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-10-2023
[Çözümsüz]

Vallahi zamanında evimde kedi beslemiştim hatta öldüğünde o kadar alışmışım ki çok üzülmüştüm ama şu an bitkilerime verdikleri zarar dolayısı ile emin olun öfkemi üzüntümün derecesini burada ifade edemiyorum

Kedi idrarını yaptığı bitkiyi 1 saat içinde imha ediyor, o bitkiyi artık unutun, komşumun günahını alıyordum, acaba çamaşır suyu falan mı döküyor diyerek paranoya yaşıyordum. Ki; bir gün dikkatimi çekti, kedi kekiğin üzerine idrarını bıraktı ve önemsemedim, 1 saat sonra baktığımda, örneğin metalin nasıl kahverengi pas tuttununu bilirsiniz, yem yeşil kekik tamamen o şekilde kahverengiye dönüşmüş ve kurumuştu, 1 yıllık emek çöp oluyor, ayrıca kedilerin lavantaların sürgünlerini ağzı ve pençeleri ile nasıl kırdığınada tanık oldum, özellikle kuru ve yağışsız ayaz havalarda daha çok yapıyorlar. Toz kara biber falan denedim olmadı bitkileri sürekli ıslattım yine çözümsüz

Sokak hayvanlarının fıtratında tuhaf bir huy mu desem çözemediğim bir his var, sanki özellikle hassas olduğunuz bitkileri tespit edip onu protesto ediyor yahut eylemleriyle size bir şey anlatmaya çalışıyorlar, enteresandır ki özellikle bazı kedilerde bu cebelleşme çok daha yoğun

Bir kaç yıldır bahçemde kekik biberiye defne lavanta yetiştiriyorum, gerçekten bir bitkiye can vermek çok zor iş, iklim şartları, insanlar ve hayvanlar, kendi ihmalleriniz her şey ayrı ayrı meşakkât. Zaten baştan bunlardan habersizken bile malumunuz gereksiz görüp bu işe kalkışmaya çoğu insan üşenir, hatta bir ağaç dikmek çoğu insanın belki ömrü boyunca aklına dahi gelmez. Gelmediği yetmez insanların nasıl bitkilere farklı farklı şekillerde zarar verdiği bilinen gerçek. Kıyamet kopsa bile ağaç dik öğütleri varken; kıyamet kopsa dahi ağaç sökecek bir hale geldi çoğu insan. Bu bağlamda bu kadar ayrı meşakkâtin bir araya gelmesi kanaatimce doğa severleri bile usandıracak düzeye getiriyor, hayvan sever olduğunu iddia eden bazı hayvan düşmanlarının doğru bildiği yanlışları nasıl ısrarla devam ettirdikleri dolayısı ile onlara laf anlatmak zorunda kalmak hepsi teferruatlı sorundur

Önceden bu hayvanları bu denli yakından tanımıyordum ve kedi idrarının zararlarını izah ettim, bitkilerle uğraşan bazı istişare ettiğim çok kişiden öğrendiğim bilgilere göre köpeklerinde zarar verici bitkilere yönelik benzeri sinir bozucu tavırlar sergilediğini duydum

...Daha önceden biri bana gelse bu şekilde bir şey anlatsa saçma ve inanılmaz bulurdum, tuhaf ve inanılmaz boyutta öfke kabartıcı bir durum. Bence bu işe hiç kakışmayın, sokak hayvanlarının yoğun bulunduğu kontrolüz ortamda emeğiniz ve ettiğiniz masraf külfet oluyor israfa giriyorsunuz

Düzenleyen Gümüşlük : 09-10-2023 saat 08:15 Neden: [ÇöZüMSüZ]
Gümüşlük Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön