View Single Post
Eski 30-09-2023, 14:01   #174
chelik26
Ağaç Dostu

chelik26's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2018
Buralara pek uüramadan bir ürün yılını daha geride bıraıyoruz.
Bu sene köylüden de duyduğum ve kendi yaşadığıma göre tam bir FARE mevsimi/yılı oldu. İnanılmaz fare vardı, domatesleri salatlıkları fasulyeleri aklınıza ne gelirse herşeyi bizden fazla tükettiler. Her yer delik deşik ve dahası, evin çatısında, ordan içeride, gecenin 11 inde kalkıp çoluk çocuk bahçeyi terketmeler, Neyseki çatıya çıkan sarmaşıkları kestim, evin içine ulrasonic ses veren bir cihaz taktım şimdilik bertaraf ettik.
Lavantaları topladık, çiçeklerini kurutup döktük minimum hacimle bodruma koyduk. Saplarını ektiğim yere serip çapa makinesi ile toprağa karıştırdım.
Karar verdik, 50 litrelik elektrik ısıtmalı(elekt bedavaolduğundan) bir imbik alıp hem lavantanın hemde ileride kekik nane adaçayı gibi bitkilerin yağını çıkarmayı düşünüyoruz. (tabii pazarlaması nasıl olacak bakalım, en büyük sorun). Bu sene domatese fasulyeye salatalık domatese kavun karpuza para vermedik. Salatalıkları cacıklık olarak deepfreze yığdık fasulyeleri hem freze hem kurutarak depoladık. Turşu her çeşidinden yaptık. Yeşil domateslere bayıldım harika bir aroması var, tabii onların yeşil domates olduklarına çoook geç uyandık Çogu telef oldu.
Barajdan nihayet gelen kapalı devre suyumuz bütün yaz iyiydi ancak 15 gün önce 2. sefer tekrarlanan patlayan borular ve geç tamir olayı mevcut.
Ligor tavuklarımız kana alıştılar son zamanlarda, horozun poposunu gagalıyorladı, horozu ayırdım, 3 tane piliçi öldürdüler bu yüzden, gagalarını kestim ama yinede devam ediyorlar. Taşa kırmızı kurdela bağlasdam acaba fayda edermi?
Arılarımız bu sene kışa daha iyi hazırlar. 3 kovandan 25 kilo bal aldık, 10 kilsonu 500TL/kilo sattık, arıların ihtiyaçlarını karşıladık.Aynı zamanda 6 kovan arı yaptık.
Narlarımız suyumuz olmasına rağmen iyi sulanmadı, ama zaten son donlardan dolayı bu sene bölgede 1 kasa bile ticari nar yok.
Evin güneş elektrik sistemini güçlendirdik, 51v-200 amper lion akü aldık, 7.5kw inverter aldık, 12btu klima bağladık çalışıyor gayet güzel. Dİğer 6x100 jel aküler ve 3kw inverterde evin su pompasını çalıştrıyor.
Bu arada bahçeyi satılığa çıkardık, müşteri yok şimdilik, bende olsun istemiyorum
Bu senenin bilançosu da bu kadar..

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön