Yıllar önce yaşadığım köyde buğday biçildikten sonra buğday tarlalarında kendiliğinden çıkardı. Biz arada sırada toplardık. Ama köyde bunu bilen tanıyan başka biri yok sanırım.
Zahter ile sanırım aynı kokuya sahip, enfes bir kokusu var. Yılar sonra bu kekik türünü artık hiç görmemeye başladım. Doğa gezisi yaparken özellikle dikkat ediyorum. En sonunda birkaç gün önce bu kekikten gördüm ve hemen söktüm. Bahçemde yetiştirmek için saksıya diktim, umarım tutar.
Bir de yine bizim köyde ırmağa yakın kumlu toprak olan yerde bolca zahter vardı. Bunlar da yokolmaya yüz tuttu. Özellikle de bulunduğu arazi dozerle düzlenip çam dikildiktem sonra.
Onca aramadan sonra bulduğum birkaç kökü saksıda yetiştiriyorum. Çok şükür birkaç yıldır kurumadılar, saksıda rahatları iyi.
İnşallah her iki cinsi de çopaltıp bol bol yetiştirmek istiyorum. Yemeklere verdiğ lezzet bir yana, enfes kokusunu yaymak ve arıclık için de faydalanmak istiyorum.
