View Single Post
Eski 18-09-2023, 08:49   #294
chntskn06
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-09-2020
Bahçenin güncel durumu ise;
Salatalıklar iyice kurumaya yüz tuttu bu hafta 3-4 kg kadar birşeyler çıktı, daha önce tohumdan diktiklerimi fidelemiştim yavaş seyirde devam ediyor. Patlıcanlar vahşi şekilde büyüyüp deva boyutlara ulaştı ancak şimdiye kadar 3-4 patlıcan anca alabildik malesef bu sene tamamen hayal kırıklığı oldu. Fasülyeler olmadı toplamda 1-2 kg anca toplamışımdır. Domateslerde meyve tutumu geçen seneye göre az ve çok geç kızardı hala geçen sene haftalık aldığımız domatesi alabilmiş değilim. Kapya biber konusunda verim iyiydi. Diğer biber türleri de geçen sene kadar verim olmadı. Tel çit kenarlarına patates dikmiştim tam bir hüsran ayrıca fare dadanmış bütün çit kenarını alttan dolana dolana keyfince talan ediyor, zehir koymama rağmen çözüm olmadı. Kenarlara diktiğim domates salatalık patlıcan kavun karpuz kabaktan bir tanesi dahi olmadı desem yeridir.
Velhasıl sebze işi bu sene mevsimsel olsa gerek pek tat vermedi, mevcut çıkana da şükür ancak randımanlı olmadı. Havalar serin gidiyor diye naylonu açıp domateslerin ve yeni diktiğim salatalıkların üzerine serdim ki domatesler soğuk vurmadan kızarsın belki salatalıklar da biraz daha hızlı büyür yetişir diye.

Eklenen Resimler

chntskn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön