View Single Post
Eski 18-09-2023, 08:41   #293
chntskn06
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-09-2020
Arılarımın bir kısmını ayçiçeği tarlasının olduğu bir bölgeye götürdüm, neticesinde 20 kg kadar bal aldım ve kendilerine yetecek kadar stok yaptırdım. Arılarda bu sene yoğun bir şekilde varroa var her gittiğim sönen koloniler oluyor, biraz daha geciksem sanırım arı kalmayacaktı. Şuan 20 kolonim var ama zayıf koloniler, umarım toparlarlar. Yoğun varroa bir yandan, sarıca arılar bir yandan, polen kıtlığı bir yandan bu sene hayli zor işleri. Üzümleri serçeler ve eşek arıları talan ediyor sadece izliyoruz.
Belki paylaşmışımdır baharda 4 civciv 1 ördek almıştım daha önce tavukları yedirdiğim kümesi güçlendirip kümese koymuştum. 2 ay kadar bir sıkıntı olmadı, bu hafta gittiğimde bir şok daha 2 tanesini komple yemişler 3 tanesini öldürüp ayaklarını yemişler. Bu sefer folluk kapağını zorlayıp ordan girmiş ama giren tilki mi köpek mi bilmiyorum. Ördeğin geçen hafta tırnağı kırılmış yürümekte zorlanıyordu pek üzülmüştük ailecek. Bu durumla karşılaşmak iyice moral bozukluğu oldu ve hemen kümesi söküp betonarme yapmak üzere çalışmalara başladım... Önerilerinizi alabilirim.

Eklenen Resimler

chntskn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön