View Single Post
Eski 13-09-2023, 09:57   #11
yavuz10
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2022
-Börülcelerin keyfi yerinde, uzamaya devam ediyorlar. Bugün fasulyelerde, ilk çiçekler ve fasulye taneleri olduğunu gördüm.

-Bu sarı taç kabakta coştu. Fotoğrafı geçen hafta çekmiştim ama bugün üstünde beş altı tane kabak büyümeye başlamıştı.

-Acur ve salatalıklar konusunda büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum, seneye ekmesem mi diye düşünmüyor değilim. Sulamasını düzenli yaptığım halde. Tatları o kadar acı çıkıyor ki anlatamam. Forumda araştırdım suyun sıcaklığının da etkili olduğunu okudum. Maalesef kuyu suyu kullanıyorum ve haliyle soğuk su çıkıyor. Sıcaklığını değiştirmemin pek imkanı yok gibi. Daha tatlı yenilebilir salatalık ve acur için önerileriniz var mı?

-Aynı şekilde turplarda bu sene zehir gibi, çeri turplar bile. Umarım beyaz asya turpu bu kadar acı çıkmaz

-Birde geçen sene baya havucu tohuma bırakmıştım. Suyun toprağa değdiği her yerde havuçlar çimleniyor. Bu gidişle yer gök havuç olacak gibi. Ayrıca bir kova dolusu tohum var, etkinlikte bol bol dağıtmayı planlıyorum

Acayip bir deve çökerten sorunum var. Her yerde var. Tek tek söküyorum ama mutlaka bir iki tohumu dökülüyor. Söktüklerimi de yakmak için biriktiriyorum da yetişemiyorum. Benden hızlılar. Bir part söktüm geçenlerde. Dökülen tohumlar şimdilerde çimlenip, çiçeklendiler bile.

Son olarak da çapa yapmayı neredeyse sıfıra indirdim. Sadece ilk ekeceğim zaman elle yolamayacağım kadar çok ot varsa çapa yapıyorum yoksa elimle veya makas yardımıyla köklerini kesip bırakıyorum. Genelde elimle de yolmaya çalışmıyorum. Kökleyip çekmeye uğraşmaktansa makasla kesmek aşırı pratik oluyor. Sadece sıra üstünde ot olmamasına dikkat ediyorum ama çokta önemsemiyorum. Baktım ektiğim sebze bitkiden daha gelişmiş boylanmış, onu baskılayabilecek durumdaysa pek ellemiyorum. Sıra aralarındakileri fazla büyütmeden kesip yatırıyorum.

Eklenen Resimler

Düzenleyen yavuz10 : 14-09-2023 saat 11:21
yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön