View Single Post
Eski 14-08-2023, 15:10   #10
belgi.info
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-07-2016
Merhaba Feyzullah 714 .

O kişilerden birisi benim. Bazen yoldaki araba etrafında polis jandarma aranıyor, kaza olay var zannediyor,bazen asayiş için soruyorlar. Ezberleyenler geçerken korna çalıp selam veriyor.

Süsen, sedum, , dağ sümbülü, çiğdem, kazık köklü tohumlar , at kestanesi , akasya, ihlamur, ceviz, meşe, gibi susuz yetişen ,yer örten **** asli orman olcak tohumları dikiyorum .
Bunlardan meşenin kuruma ihtimalini sıfır nerdeyse. Ceviz at kestanesi gibi kazık kokluler o sene yağış alamayip kurusa da kökun sonuna kadar kuruma olmadığı için tekrar sürüyor.

Alyantusu ic anadolu da istediğiniz kadar dikin , kayalık beton asfalt yoksa **** orman içi değilse veya su kaynağında degilse bir süre sonra cilizlayip kuruya kalıyor. Karadeniz ormanları için istilacı kötü bir tür. Fakat suyun hiç olmadığı beton asfalt çatı kayalik üstlerinde yetişiyor . böyle ters tuhaf bir ağaç. Gözlemlemek isteyen Batıkent Kızılay metrosu ile giderken metro güzergahındaki çakılliklara baksın. Her sene kesiyorlar her sene sürüyor. Beton yapılı açık kanalizasyon kenarları ve içlerinde , dere kanalizasyon yatakları için uygun . Kirli atık suyu temizliyor, kirli hava , ağır metal vb bozucu etkileri ağaç içine alıyor.

belgi.info Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön