Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 01-08-2023, 10:18   #1530
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bu yıl bahçede semizotu festivali var. Mikoriza mantarları semizotunu seviyormuş, dolayısıyla yanındakini de sever kardeş kardeş yaşarlar, hastalıklara daha dayanıklı olurlar, gelişmeleri daha güzel olur (bir nevi etkin mikroorganizma faaliyeti) bir de canlı malç olur diye düşündük, daha doğrusu düşünenlere (@meyvelitepe) hak verdik diyelim.

Üstte son halinden yakındığımız domateslerimiz gelişiyor. Bir kısmını unutsak ta zamanında budayarak tek gövdeden ilerletmeye çalışıyoruz. Olmadı iki gövde
Ürün vermek için zaman yeter mi o bilinmez..

Name:  2023 domates semiz otu.jpg
Views: 276
Size:  68.7 KB

Oturak kuru fasulye, en sevdiğim, zahmetsiz... Domatesle arasında biraz pancar, biraz kereviz..

Name:  2023 kuru fasulye.jpg
Views: 269
Size:  69.7 KB

Taze fasulyeleri yukarıda da paylaşmıştım pet şişe altına ekip sorunsuz çıkarmıştık. Ancak barbunyalar sıcağa kaldı, toprak kuruyunca çimlenme son iki sırada az oldu. Damlamaları 10 dakika kadar bir kaç kez açınca onlar da topraktan yüzlerini gösterdiler.

Name:  2023 barbunya.jpg
Views: 275
Size:  69.4 KB

Bu yılın en güzelleri çiçekler. Özellikle zambaklar..

Name:  2023 zambak.jpg
Views: 268
Size:  70.4 KB

İki yıldır açmayan ortancalar da bu yıl pek güzel.

Name:  2023 ortanca.jpg
Views: 272
Size:  69.9 KB

Bu yıl önceleri çılgınca yağan yağmurlar sonraları birden artan hava sıcaklıkları ve doğdu büyümez domateslerin gelişimi için 'domatesler meyve vermeden sulanmaz' kuralını es geçmek zorunda kaldık. Bakalım sonuçları nasıl olacak.

Ankara belediyesinden aldığım etkin mikroorganizma ve organik gübreleri kullanıyorum. Yaklaşık haftada bir gübre ve E.M. yi karıştırıp veriyorum. Dün gübre ve sıvı hümik asiti verdim ilk kez karıştırarak. Domateslerde her yıl gördüğüm mantar bakalım bu yıl da görülecek mi.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön