View Single Post
Eski 16-07-2023, 12:38   #79
Berentsla
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-07-2023
Kalanşom karardı ve bu karartı köke doğru gitmeye başladı :(

Herkese merhaba, Mayıs ayında arkadaşlarım doğumgünüm için bir kalanso çiçeği almışlardı ve gün geçtikçe güzel kalanso çiçeğim açıyordu. Bir süre sonra çiçekler kuruyup döküldüler. Baktığım bir YouTube kanalinda bunun normal olduğu yazıyordu ve bu yüzden bir şey yapmadım. Daha sonra yapraklarında kararmalar meydana geldi ve onlar da dökülmeye başladı. Artık bitkimin dalları da kurumaya başladı ve internette bir sitede kuruyan yerleri budayabilecegim yazıyordu. Ben de bunu yaptım ve bundan sonra dalları tamamen kuruyup kararmaya başladı bitkimin gövdesinde yapraklar küçük küçük filizleniyor ve bunun için çok heyecanlıydim. Ama şimdi o kararma köklere doğru gidiyor ve o küçük filizleri de döküyor. Gerçekten çok üzgün ve çaresiz hissediyorum lütfen bitkimi kurtarmama yardım edin

( Kalanşo bitkisinin çok sulanmamasi gerektiğini biliyorum ve bunun için yalnızca toprak kuruduğu zaman sulama yapıyordum. Güneşe de her gün yarım saat kırk dakika kadar çıkarıyorum ama sanki bu ona da hıc iyi gelmiyor. Sadece ek bilgi olsun diye paylaşmak istedim. Şimdiden çok teşekkür ederim)

Eklenen Resimler

Berentsla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön