View Single Post
Eski 06-07-2023, 13:34   #272
chntskn06
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-09-2020
Bu sene çok fazla olmasa da hayli kiraz yiyoruz. Kirazlar iyice kızardı. Geçen hafta 4-5kg kadar dün de 7-8kg kadar bezelye topladım hayli dolu ve iri bezelyeler. Salatalık 2-3 gün önce 3kg kadar dün de 5kg kadar topladım haftasonu sanırım iyice coşmuş olacaklar. Sebzelerim iyice toparladı domateslerde kırmızı bit gördüm bir kısmında tekrar gülleci uyguladım.
Arılarla ilgili yazmayalı pekçok işlem yaptım; 21 haziran itibariyle ana arı ızgarası atıp 4 tanesinden bölme alıp bala yürüttüm 5 kolonimi. 1 koloni ana vermeme ve ana yumurtlamasına rağmen yeni anada ısrarcı oldu anayı birkaç çıtayla alıp bölme yaptım yeni ana üretmesi için bıraktım. Bir bölmeye yanlışlıkla anayı koymuşum anayı alıp tekrar eski kovanına koydum 27 haziranda 3 bölme 1 temmuzda da 4 bölme daha aldım. Bu yöntemle maksadım bal birikmesini çoğaltmak Muhsin Doğaroğlu yöntemi. Aldığım bölmelerin üzerinde yeterince arı olmasına ve hatta sonraki bölmelerde arı da çırpmama rağmen bir kısmında yavruları besleyememiş bir kısmında yavru çürüklüğü olmuştu. Bir kolonim anası ölüp oğula meylettiği için yeni ürettirdiğim ana vermiştim o anayı öldürmüş yine oğul memesi dikmiş memeleri bozup başka ana verdim zira eski ana çok verimli değildi bu sırada epey bal toplamış tüketici olmadığı için 2-3 çıta verir sanırım. Diğer bala yürttüğüm kolonilerin 3 tanesi tüm çıtalara 2 tanesi çıtaların yarısını bal doldurmuş iyice doldurup sırlamalarını bekliyorum. Umarım iyice doldurup sırlayabilirler. Bahçeyi yoğun basan otları çapaladım. Bahçe yollarındaki otları yoldum. Bu arada 4 civciv 1 yavru ördek almıştım evde kutuda bakmaya devam ediyorum bahçeye gidince salıyorum güzel güzel dolanıyorlar. Saksağanlardan muzdaribim bir civcivi öldürdü sürekli civcivleri takip etmem gerekiyor. Arılarım bu sene de hırçınlık yapıyor saldırıyorlar. Geçen sene 4-5 karniyol aldım sakin arı diye bunlar daha hırçın çıktı hırçınlık işini çözemedim bir türlü. Herkese bereketli sezonlar...

Eklenen Resimler

chntskn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön