Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi n_turan
Otel odasında Botanic'ten aldığım tüm bitkiler ve 2 adet Heritage.
Heritage Ağustos sonu-Eylül ortası (bilinçli budamayla aynı zamanda haziranda) bolca meyve veriyor. Mevcut 2 adet Fallgold ve çeşidini bilmediğim yediveren (büyük olasılıkla Heritage veya Autumn Bliss) ile birlikte bir sıra yediveren ahududum oluyor. Yerleri hazır. Bu cumartesi dikmeyi düşünüyorum.
|
İş gücü olarak yardım isterseniz gelebilirim
Sarı ahududu için ise, çok teşekkürler ancak bende sarı ahududu var, bauhausdan almıştım

bakalım saksı denememden ne sonuç çıkacak ?
fakat gerek karşıyaka mezarlığının karşısında uzman seracılıkta konuştuğum kişi gerek kendi gözlemlerim sarı ahududunun problemli bir çeşit olduğunu gösteriyor.
Uzman seracılıkta öteki ithal böğürtlenlerin yaprakları sağlam iken bir tek sarı ahudunun yaprakları hastalıklı idi ve oradaki kişi sarı ahudunun Ankara'ya göre olmadığını belirtmişti.
Bu sene bauhausdan aldığım diğer böğürtlenlerin yaprakları yeşil iken bir tek bu türün yaprakları kurumaya başladı...
Sizdeki ise çiçek açmış ...aman nazar değmesin

Bu şartlar altında sarı ahudunun saksı için iyi bir tür olmadığı ortaya çıkıyor... bahçe için ise sizdeki sonucu görüp seneye yazın kesin veriyi elde ederiz.
Strazburg'da sunshine blue çeşidi olsaydı aslında biz saksıcılar için de iyi olacakdı...Merak ettiğim, bu türün Ankara soğuklarına dayanıp dayanmayacağı...