View Single Post
Eski 29-05-2023, 10:53   #263
chntskn06
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-09-2020
Erik ağacında da yapraklarında kıvrılma ve sararmalar mevcut sebebini anlayamadım. İlk çilek hasadından bir görüntü...Tel çit kenarlarına bu sene patates, arta kalan salatlık domates fideleri, marul, karpuz, kavun ve kabak diktim.
Arıların güncel durumu... Koloni gelişimleri malesef çok yavaşladı, besleme takviyesine rağmen istediğim performansta ilerleme olmuyor, kata çektiğim kolonilerde haftalık iki çıta ilave etmem gerekirdi bu zamanda ama malesef seyir yavaş olduğu için hiçbir ilave yapamadım. Bir koloni oğula meyletmişti kat çekip rahatlattım ana yüksüklerini bozdum seyrine girdi. Bir koloniyi kontrol ettiğimde anasını göremedim yumurta da yoktu bir açık biri kapalı iki ana yüksüğüyle karşılaştım, yüksükleri bozdum zayıf 4 çıta bir kolonim vardı anasını alıp bu koloniye verdim bigudi içerisine kek koyarak ertesi gün kontrolünde ne ana ne de yumurta ile karşılaştım (ana kabullendirme yöntemlerinin dışında yaptığım bir uygulamaydı). Şuan 6 adet katta biri 10 çıta olmak üzere 7 kolonim var. Anasını aldığım koloniyi iki iki olmak üzere iki kovana böldüm ana ürettirmek için. 7 koloninin 6 sını destek koloni yöntemi uygulamak üzere 3 tanesine 3 tane destek olacak şekilde birinden kapalı yavru alıp diğerini diğerinden açık yavru alıp bu tarafa aktardım kademe kademe iki üç hafta bu şekilde yapacağım. Bu sene ana arı üretme kutusu almıştım, geçen haftalarda kolonilerere kabarttırıp yavru atımından sonra seleksiyon çıtaları bölüp aldığım ve ana arı üretim kovanlarına koyduğum çıtalarda yavru çürüklüğü, yağma, besin ve tarlacı arı yetersizliği sebebiyle başarısız oldum. Son halde iki bölmeye yoğun arı olacak şekilde ana ürettiymeyi deniyorum.

Eklenen Resimler

chntskn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön