Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist
Bilgilendirmeyle gelmek istiyorum a101 den aldığım iki saksı bitkiden sadece bir tanesi sağ kurtuldu  bir tane bir tanedir. Ancak anlamafığım bir sorun var bitki yeni yapraklarını büyütmüyor. Yani bahar başlangıcıyla ilk iki yaprağını açtı ama tırnak boyut yapraklar. Onları büyütmedi ve bugün gördüğümde yine sürgün verdiğini gördüm ama yaprak gelişir mi bilmiyorum bunun sebebi ne olabilir
Bilgilendirme için bulunduğu konumu vs de anlatayım. Ben maraş ikliminde ev içinde doğrudan güneş gelmeyen ama aydınlık olan bir konuma yerleştirdim. Ancak bu fideler beğenmedi anlaşılan 20 fideden sadece en irisi hayata tutundu baktım fideler ölmeye başlıyor 10 litrelik bidonu kesip altına taşla yükseltip nem yapması için su koydum 4-5 günde bir fısfıslıyorum . Dediğim gibi çok şükür ki o bir tanesi tuttu hala bidonu kullanıyorum ve haftada bir su fısfıslıyorım. Anlamadığım maraş iklimi bildiğiniz üzere akdeniz iklimi ve nem oranı düşük falan da değil bugün nem oranı %68di mesela. Bu yaprakların büyümesini nasıl teşvik edebilirim ? (Bu arada koyduğum bidonun kapağı daima açık tamamen kapalı değil yani) fotoğraf ekleyebilirsem deneyeyim lütfen bilirkişiler yardım etsin önerilerinze açığım bu bitkiceğize yardımcı olalııım
|
Gübre ver. Zengarden sitesinde satılan Osmocote yavaş çözünen gübreden bir çay kaşığı dolusu saksıya uygula.
https://www.zengardentr.com/urun/aki...go-te-350-gram