View Single Post
Eski 10-05-2023, 08:48   #259
chntskn06
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-09-2020
Seradaki fideler iyice coşmuş durumda. Bu hafta kanola tarlasına götürdüğüm arılarımı getirmek durumunda kaldım. Zira yoğun bal ve polen gelmiş arılar yavru çıkan her göze ana arı yumurtlamadan bal polen basmışlar. Kabartması için verdiğim ve bal alabilirim ümidiyle verdiğim karakovan çıtalara komple yavru basmak durumunda kalmış, daha fazla beklemesi halinde oğula meyletmesi söz konusu olduğundan arıları getirip tekrar bahçeye koydum. 6 adet her birinde de 2 bölme olan ana arı üretim kovanı almıştım seleksiyon çıtaları birleştirip kabartması için vermiştim onları alıp 6 bölmeye pay ettim. Kaygılı olduğum husus petek gözlerinde polen ve bal hiç olmaması üstten kek takviyesi yaptım ancak tarlacı olmayacağından onca yumurta ve larvanın bakımını yapabilirler mi kaygılıyım. 5. gün gidip kapalı ana gözlerini keseceğim. 4 kovanım kat atılacak seviyeye geldiği için kat verdim. Kanolaya götürdüğüm koloniler bal ve polen bol olunca çok hızlı gelişti bahçede bıraktığım iki koloni çok yavaş ilerliyor şeker kek takviyesi arının gelişimi için yeterli değil. Varroa alametleri gördüğüm için formik asit uygulaması yaptım 5-6ml.
Tel çit kenarındaki toprağı düzenleyip gübreledim ve odun külü serptim, sulama hatlarını döşedim.
Bu hafta kavun, karpuz, marul, salatalık, domates, biber, patlıcan, mısır, fasülye, patates dikimlerini gerçekleştirdim. Fideler o kadar çok ve büyük olunca dikimi gerçekleştirmesem daha fazla büyüyeceğinden şaşırtma sırasında tutmama durumu söz konusu olabilirdi. Çok fide olunca da kıyamadım tel çit kenarlarına biraz daha sık da olsa fazla fazla diktim. Salçalık domateslerimi de tel çit kenarına diktim. Geçen sene bahçenin boş alanına diktiğim kavun karpuzları düzenli sulanan ama az su giden leylandilerin olduğu tarafa diktim zira geçen sene az su ihtiyacı var diye sulama konusunda ihmal etmiştim umarım bu sene verim olur.
Fotoğraf yoğun çalışmadan çekme fırsatım olmadı önümüzdeki hafta inşallah çekip paylaşırım.

Eklenen Resimler

chntskn06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön