Merhabalar.
Bahçede oluşturmuş olduğum sera alanında yetiştirmeye çalıştığım fideler gayet iyi seyrediyor, bu haftasonu dikimleri yapmayı planlıyorum. Diğer yandan fide standında büyüttüğüm fideler de büyümeye devam ediyor ancak haftada bir kez bakıp sulamama rağmen sera alanındakiler çok daha güzel büyüyor.
Diğer yandan arı kovanlarından beş tanesini Konyada bulunan köyüme götürdüm zira köyde evin hemen önünde kanola tarlası yer alıyor faydalanmak istedim önümüzdeki hafta geri getirmeyi planlıyorum. Bu sene ana arılarımı almış olduğum ana arı üretme kutularında kendim yetiştirmeyi planlıyorum. Bahçede kiraz vişneler çiçek açmış durumda diğer ağaçlar daha önceleri açmıştı çiçek dökümü çok iyi görünüyor umarım bu sene güzel meyve verir. Geçtiğimiz ay asmaları budadım ve çok sayıda aşı uygulaması yaptım umarım başarılı olurum. Bahçeyi üçüncü kez çapaladım sürekli yağış sebebiyle ne kadar da çapalasam tekar tekrar otlar canlandı. Fasülye mısır bezelye ve kıvırcık marulları dikmiştim, fasülyeyi ve mısırı soğuk vurdu tekrar yaprak açmaya çalışıyorlar, bezelye ve marul gelişimi devam ediyor. Çilekler oldukça güzel çiçeklenmiş durumda bu sene epey çilek yiyeceğiz gibi görünüyor. Bahçe yataklarını çapalayıp gübreledim malç ve sulama borularını serip dikime hazır hale getirdim. Patatesleri dikmiştim filizlenmiş durumdalar. Güncel vaziyetle ilgili inşallah resim paylaşımında bulunacağım.
|