Öncelikle konu biraz eski, üniversitedeki araştırma projem olduğu için belirtmek istiyorum. Bir süre odun sirkesi kullanarak yaptığım denemelerde, farklı oranlarda farklı işlemlerde kullanıldığını fark ettim. Kullanıp işe yaramadığını söyleyen arkadaşlar olmuş. Odun sirkesini direkt olarak kullanamazsınız, Bitkiye ve toprağa da zarar verir. Yorumlarda odun sirkesi ile ilgili çalışma yok diyenleri de gördüm, odun sirkesi ile dünya üzerinde yapılmış ve araştırma konularında %100 başarıya ulaşmış, yüzlerce belki de binlerce araştırma projesi var. Bu projelerden bazıları Türk bilim adamları tarafından yapılmış. Sizin ürünü yanlış kullandığınızı yeterli seyreltme veya fazla seyreltme yapmadığınızı düşünüyorum. Çünkü yaptığım çalışmalarda biber bitinde, domates güvesinde, %100 başarı elde ettik. Ayrıca odun sirkesi üzerinde yaptığımız çalışmalardan bazıları devam etmektedir. Umarım ilerleyen zamanlarda daha fazla üretim yaparak, hangi bitkilerde nasıl kullanılması gerektiğini de anlatan bilgilerle hizmetinize sunabiliriz.
|