Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vlknktk
2016 yılı içerisinde e-fidancım firmasından iki seferde yaklaşık 10 adet fidan alımı gerçekleştirdim. Fidanlar ilk gittiği zaman çok küçük olduklarından dolayı (web sayfalarında 2-3 yaş ibaresi var) firma ile iletişime geçme ihtiyacı hissettim. İlk görüştüğüm bayan "bizdeki fidanlar bu, yapacak bir şey yok" dedi.
Daha sonra yetkili olduğunu belirttiği isim ile görüştürmek istedi. Bana bu fidanların yarı bodur olduğunu ve bu sebeple küçük olduğunu ve gelecek yıl çok çabuk büyüyeceklerini ve büyük ihtimalle meyve alabileceğimi söyledi. (Sonuçta bilgi sahibi değilim, ne derlerse inandım. Bana faydası şu son bir yılda bayağı araştırma yapmam oldu)
Bu yıl bahçeye gidildiğinde(2017) diktiğimiz fidanlardan 4 tanesinin kuruduğunu; diğer fidanların boyutlarının neredeyse aynı olduğunu, hiç birinde meyve olmadığını gördük. Danıştığım yerler ve benim sonrasında fidanlıklara gidip 2-3 yaşındaki fidanları gördükten sonraki yorumum bana son derece kalitesiz ve yaşça küçük fidanlar verildiği yönünde oldu. Şimdi bu kurumayan küçük fidanları sökmeye kıyamıyorum fakat meyve vermeleri kim bilir kaç yıl sürecek diyede düşünmüyor değilim.
İnternet üzerinden bu işi yapan bir kaç firmaya fotoğrafları yolladım, istanbulda çiçek pazarında fotoğrafları gösterdim, istanbul belediyesi ağaç a.ş. çalışanlarına gösterdim genel yorum fidanların 7-8 aylık(max 1 yaş) olduğu yönünde. Geçen sene kendi cep telefonunu verip, biz sattığımız fidanların arkasındayız diyen yetkili isim artık telefonlarıma çıkmamaya başladı. Şikayetvar web sayfasında da benzer olumsuz yorumları görebilirsiniz https://www.sikayetvar.com/e-fidancimcom .Kısacası bir yıllık emeğim boşa gitti. Tavsiyem fidanları görmeden almayın.

|
Bu aşamadan sonra aşı yapmayı öğrenmeniz gerekiyor. Aşı ile belki mevcut köklerinizi sökmeden kurtarabilirsiniz, çözüm olabilir.