View Single Post
Eski 31-03-2023, 08:42   #7
camouflage
Ağaç Dostu

camouflage's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tahir Kara Mesajı Göster
Cevabınız için teşekkür ederim. Bizimki için de öyle görünüyor ki bir tadilat ruhsatı almak gerekiyor. Anladığım kadarıyla bunun "esaslı tadilat" ruhsatı olması gerekiyormuş. Bu da maliyeti görece yüksek birtakım işlemler demekmiş. Bölgede (Kastamonu ve civarı) iyi bir usta bulmaya çalışıyorum öncelikle, sonra meselenin resmi kısmına dair girişimlerde bulunacağım. Eğer var ise, tadilat konusunda tavsiyelerinizi okumak isterim. Teşekkür ederim.
Yukarıda belirttiğim üzere taşıyıcı ve çatı yüksekliğini değiştirmemek şartı ile basit tadilat ruhsatı aldım. Harcı daha ucuz. Esaslı tadilatta taşıyıcı ve evin metrekaresini değiştirebiliyorsunuz diye hatırlıyorum. Doğal olarak prosedür uzun ve maliyetli olabilir.
Bulduğum usta ile mahkemelik olduk. Aradan geçen 2 yılın ardından mahkemeyi kazandım Ama dolandırılmama rağmen dolandırmakdan değil hakaretten ustaya idari para cezası verildi. Bu bağlamda usta tavsiyesinde bulunamayacağım. Zira kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş
Tadilat konusunda ise söktükçe karşılaşılan tabloya göre belli oluyor. Mesela bende tahmini sürenin 4 katı, tahmini bütçenin 3 katı ile karşılaştık.

Düzenleyen camouflage : 31-03-2023 saat 14:37 Neden: Bilgi ilavesi
camouflage Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön