View Single Post
Eski 26-02-2023, 03:18   #337
Mesut Temiz
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Agust Mesajı Göster
bir iki tane parçanın dikeni hala batıyor ve öyle seyrek batma yok dokununca hemen batıyor ve bir sürü batıyor toprağın üstüne koymuştum parçanın suyu nerdeyse kalmamış susuz ezilmiş plastiğe benziyor sizce canlımıdır o parça?
Ezilmiş kısımlar ölüyor maalesef... O doku çürümeye başlıyor, içinde bakteriler vb. çoğalmaya başlıyor ve bunlar kısa sürede bitkinin sağlam kısımlarına da yayılıp tüm bitkiyi öldürebiliyor... O yüzden ezilmiş, çürümüş, doku bütünlüğü kalmamış kısımları temizleyip atmamız önemli... bu kısımları çıkardıktan sonra bitkiyi suyla yıkayın ve kurumaya bırakın... Kesik yüzeyler birkaç günde kabuk dokusu oluşturacaklardır.. ondan sonra, yaprağın altı toprağa girecek şekilde uygun bir derinliğe toprağa dikersiniz... Yaprak dik duracak şekilde, yaprağın dörtte biri veya üçte biri kadar olabilir bu derinlik örneğin... Bitkinin iki yanına gelecek şekilde toprağa iki çubuk saplayıp yaprağı iple bunlara bağlayarak sabitlerseniz daha iyi olur, çünkü düzgünce kök geliştirebilmesi için oynamaması gerekli.. Dediğim gibi, kolay köklenen bir bitkidir, başka bir şey yapmayıp kendi haline bırakırsanız birkaç haftada kök oluşturur ve önce toparlanır, yazın da çok sayıda yeni, sağlıklı yaprak verir... Bu şekilde yüzlerce köklendirip geliştirdim daha önce...

Bu bitki bol güneş ışığına ihtiyaç duyar... Yaz başından itibaren mümkünse tüm gün doğrudan güneş ışığı alacağı bir konumda tutarsanız yaprakları tam olması gereken formda, geniş, kalın ve güçlü gelişir... Bol şans diliyorum...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön