View Single Post
Eski 22-02-2023, 20:23   #247
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 Mesajı Göster
Bu sene ufak bir amatör sera yapma niyetindeyim. Resimde de göreceğiniz üzere bir tek naylon geçirmesi kaldı. Maksadım fidelerimi burada ve evde yetiştirip eğer sera işi başarılı olursa seneye sadece burada yetiştirmek. Tabi pek malumat sahibi değilim konuyla alakalı. Sera için herhangi bir ısıtma yapmayacağım böyle bir durumda en düşük sıcaklık hangi derecelerdeyken ekim yapılabilir, çok maliyetli olmayacak şekilde sıradan bir şeffaf naylon kullanma düşüncesindeyim böyle bir durumda içeride oluşacak nem ve damlacıkların bitki üzerine düşmesi büyük bir risk oluşturur mu? sadece hafta sonları bahçeye gideceğimden haftasonu sadece havalandırma işlemi yapabilirim bu durum ne kadar sağlıklı? gibi konularda tereddütlerim var. Daha önce bu konuda uygulamalar yapmış yahut bilgisi olan arkadaşların önerilerini bekliyorum.
Merhaba
Öndeki ve arkadaki t biçimli tahta kısımlarıda mavi borudan yaptığınız şekilde yaparsanız daha iyi olur.Naylonu örtünce bu şekilde pek düzgün olmayacaktır zaten.
Sadece haftasonu uğrayacaksanız fideler yanar. Hava verseniz bile ön taraftan içeride sıcaklık baya artar ayrıca o sürede bitkiler sıcağında etkisiyle sulanması gerekeceği için fideleri solmuş halde bulursunuz en iyi ihtimalle.Birde çiğ damlaları örneğin domates üzerine damlaması ve domateslerin havasız ve çok nemli bir ortamda kalması neticesinde mildiyö hastalığına yakalanacaktır.
Bazen cam balkon kapalı oluyor ben fideleri cam kenarına koyuyorum 2 gün uğrama hemen kuruyorlar.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön