View Single Post
Eski 18-01-2023, 01:09   #6
hhuseyin
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-12-2022
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Ne kadar az?
Daha doğru soru şu : Nasıl beslemeli sorununa yanıt buldunuz mu ?
Endüstriyel üretimlerde eriyik hazırlama formülleri veriliyor,biliniyor. Suyu besleyen pompaların debileri merak ediliyor mu ? Su içinde beslenen bitkilerde besin verme hızı ne olmalı ? Besin derişik mi, seyreltik mi olmalı ?

Yanıtınız için teşekk ediyorum. Haklısınız aramam gereken cevap için uygun bir soru sormadım. Konuyu açarken tarıma dair bilgimin sıfır, ec değerinin 1.8 ve saatte 5 dakika boyunca pompayı çalıştırdığımın bilgisini verdim. Evimde hazır besinler ile uğraştığım için ya ec yi düşürebilirim ya sulama sıklığını değiştirebilirim. Buna rağmen cevabı sadece fazla gübreleme olan bir kullanıcıdan daha fazla bilgi talep edemedim. En azından araştırma ve deneme yaparken besleme yöntemi konusuna beni yönlendirmiş oldu. Hep bitkilerimin hastalıklı olabileceğini düşünüyordum.

Ayrıca şöyle bir fikrim var. Derin su kültüründe yetiştiricilik yaparken bitkilerin kökleri sürekli suyun içerisinde duruyor demek ki suyun içerisine katılan besin miktarı artırılıp azaltılarak beslenme değiştirilebilir diye düşündüm. Tabi cahil bir düşünce ile bu bana mantıklı geliyor olabilir. Okuyup öğrenecez bakalım.

hhuseyin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön