View Single Post
Eski 15-10-2007, 20:39   #166
nrş
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-04-2007
affedersiniz benim aklım karıştı. Nasıl mı? Şimdi cevizi tohumdan üretirsek aynı meyve mi olacak.Yani bir gün yolda uzak bir diyarda giderken bahçenin birinde çok güzel ,kocaman ve yağlı bir cevize denk gelsek ve bunu beğenip cevizleri eksek bizim beğendiğimiz aynı ceviz mi çıkar?Yoksa aşılama kesin şart mı?Eğer aşılama kesin şartsa Anadolunun çoğu yerinde söz konusu şekilde rastladığım çok lezzetli cevizlerin her biri aşılı mı?
Ama ben en azından kendi kayınpederimden biliyorum.Kilisten ve tarımla uğraşıyor.Kilisten cevizi alıp İstanbula ekmiş.Aynı cevizlerden tekrar İst'dan alıp şu anda Kiliste kendisinin uğraşması için aldığımız başka bir yere tekrar ekti ve kendisine sorduğumda aşılama yapmadığını bazı cevizlerin aşılamaya ihtiyacı omadığını söyledi.Aşısız olunca ürün vermeyen cinslere de rastlandığını ama bahsettiğm cevizlere aşı yapmadığını söyledi.Gerçekten de ist'daki bahçesindeki cevizler gümbür gümbür meyve veriyordu.
Sonuç olarak kafam karıştı.Yukarıda cevizden üretime ait olan yazıya bir cevap ya da ilave gelir diye bekledim ama olmayınca ben sorayım bari dedim.
saygılarımla

nrş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön