View Single Post
Eski 16-12-2022, 11:37   #148
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 Mesajı Göster
Geçen hafta sabaha karşı göğsümde çok yoğun bir ağrı ile uyandım, krizmi geçiriyorum dedim, bir 2 öksürdüm, nefes alışverişlerim normaldi, ama göğsm çok fena ağrıyordu, yarım saatten fazla uyuyamadım, uyur uyanık yattım, sonra uyumuşum. Kahvaltıyı yaptıktan sonra bahçeye gittim, hep tavuklar tünel tel örgüde karşılyorlardı, göremeyince biraz daha dikkatli baktım arabadan giderken tüyle gözüme çaprtı, aklıma gelen başıma glmişti.
Hemen kapıyı açıp içeri girdim, kümesi açttım, 2 tavuk, arkası yok canlı bir horoz kalmıştı, horozu öyle görünce şoku atlatyım hemen eve gidip bi bıçak aldım, horozu tutp kestim. Diğer küste de bir tavuk kalmış, ayrıca 3 tane ölü tavuk kümeste kalmış. Bahçenin ve k,mesin her yeri tğy dolmuş. Toplamda 9 tavuk 2 horoz tekef olmuş.
Meğerse göüğs ağrım tavukalrın bağrışları çektikleri acıdan dolayı imiş.
Tilki için ise trt belgesel de izlediğim bir belgeselden beri ölümcül cezalar aklımdan geçiremiyorum. Şimdilik 3 tavuk kaldı elimizde, yumurtlamayı kestiler.
Kümes kapısının altındaki tel örgüde azcık bi açıklık kalmış, kapı önündeki taşları yuvarlamış, o açıklığı büyütmüş ve ordan girmiş.
Neyse olan oldu, çok üzüldüm. Yav insan 2-3 4 tane alır gider, ne açgözlülük insanlardan mı öğrendin bu kdr aç gözlü olmayı.
Yeni tedbiler için alımları yaptım, elektrikli çit, Tel örgünün altındaki boşlukları kapatmak gibi. Nisan mayıs gibi yeni civcivler alıp sıfırdan başlayacağız artık.
Geçmiş olsun ancak yinede çok iyimser olmayın yaşınız çok genç değilse bir doktora görünün bence.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön