10-12-2022, 10:20
|
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Midnight Roma Domates
- Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: Tek yıllık
- Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum
- Tohum çeşit adı: Midnight Roma Domatesi
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıldır
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kırklareli
- Tohumun kökeni: Amerika
- Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
- Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: bahcedenn
- Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alındı.
- Kullanılan gübreler: Sadece organik kökenli gübreler kullandım.
- Kullanılan ilaçlar: Sadece Tuta için Bacillus thuringiensis etken bakterili ilaçlama yapıldı.
- Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos - Eylül
- Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
- Hasat süresi: Yaklaşık olarak 85-90 gün civarında hasada geldiler.
- Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Meyvelerinin doğrudan güneş aldığı kısımları siyahımsı mor olarak gelişir. Olgunlukta alttan yukarı doğru kızarmaya başlarlar. Kızardığını görmediğiniz meyveleri hasat etmeyin. Yanlışlıkla hasat edilen çok meyve oldu bu yaz.
 (Benim tarafımdan değil). Özellikle sos ve salça yapımı için ıslah edildiği bilinen, çabuk piştiği ve lezzetinin akılda kaldığı söylenen bu çeşidi biz açıkçası sadece sos ya da salça için hiç denemedik. Bahçede karışık olarak en çok ne varsa ondan yapıyoruz soslarımız salçalarımızı. Fakat taze tüketim için bile oldukça yeterli ve lezzetli bir çeşit. Tadını baktırdığımız kişiler içerisinde beğenmeyen hiç kimse çıkmadı. Hatta domates yemeyen çocuklara bile domates olduklarını anlayamadıkları için yutturduk bile. 🤣🤣
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Yarı sırık bir çeşittir.
- Bitki çeşit özellikleri: Oregon State Üniversitesi'nden Dr. Jim Myers tarafından ıslah edilen bir çeşittir. Özellikle sos ve salça yapımı için ıslah edildiği biliniyor. Meyveleri hiçbir şekilde çiçek burnu çürüklüğüne maruz kalmıyor ve meyvelerinde çatlama hiçbir şekilde görülmüyor. Sıcaktan, güneşten ve gece gündüz farkından da etkilenmiyorlar.

|
|
|