Konu: bahcedenn
View Single Post
Eski 09-12-2022, 17:47   #3
bahcedenn
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Çorbacı Balık Biber

Name:  ÇB III.jpg
Views: 559
Size:  72.7 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
  • Tohum çeşit adı: Çorbacı Balık Biberi
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kırklareli
  • Tohumun kökeni: Balkanlar
  • Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
  • Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: bahcedenn
  • Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alındı.
  • Kullanılan gübreler: Sadece organik kökenli gübreler kullandım.
  • Kullanılan ilaçlar: Bu sezon hiçbir ilaç kullanmama gerek olmadı.
  • Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos - Eylül
  • Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
  • Hasat süresi: Yaklaşık olarak 70 gün civarında hasada geldiler. Bu sene bahçenin en erkencilerinden oldular diyebilirim.
  • Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Meyvelerinin rengi ve et yapısı Çorbacı Biber gibi olup şekil olarak balık formunda, 15-20 cm uzunluğunda ve 2 parmak genişliğinde olan incecik, çıtır çıtır ve lezzetli bir biber çeşididir. Bu özelliğinden sebep Çorbacı Balık olarak adlandırılmıştır. Meyve rengi de tıpkı Çorbacı biberdeki gibi açık yeşil olup olgunluk rengi ise kırmızıdır. Tatlıdır. Meyveleri normal Balık Biber çeşitlerinden daha iricenedir. Açık yeşil olan rengi hasat edilmeyip dalında beklediğinde sarımsı bir renk alır ve et kalınlığından sebep de o çıtırlığını kaybeder fakat bu durumda ise kızartmalık ya da turşuluk olarak kullanılabilir. Taze tüketim ya da turşuluk olarak Çorbacı Biberi kullandığınız her yerde bu çeşidi de kullanabilirsiniz.
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Fazla boylanmayan fakat güçlü gelişen bir çeşittir. Oldukça verimlidir. 15-20 kök ile bu yaz tüm taze tüketim ihtiyacımızı bu çeşit ile karşıladık. Hatta bu sabahki menemenimizde bile Mt. Vesuvius (Piennolo del Vesuvius) domates ile artık elveda diyen bu sabah hasat ettiğim bu çeşidin biberlerini kullandık.

• Bitki çeşit özellikleri: Balkanlar'da son yıllarda ıslah edilip piyasada dolaşmaya başlayan ve tahmin ediyorum ki tohumunu Türkiye'de bulamayacağınız özel bir çeşittir.

Name:  ÇB I.jpg
Views: 560
Size:  76.5 KB
Name:  ÇB II.jpg
Views: 564
Size:  74.4 KB
Name:  ÇB IV.jpg
Views: 569
Size:  68.8 KB
Name:  ÇB V.jpg
Views: 588
Size:  76.9 KB