Konu: Zekoş
View Single Post
Eski 02-12-2022, 21:49   #7
Zekoş
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Selam Otu

Bitki türü:Tıbbi aromatik bitki
� Bitki ömrü:Çok yıllık
� Tohum Türü:Levisticum Officinale
� Tohum çeşit adı: Selam otu
� Tohum kaç yıldır sizdedir : 3 yıldır
� Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Çorum
� Tohumun kökeni:Anadolu ve Batı Asya kökenli
� Tohumu ilk paylaşan:Benim
� Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Gerek yoktu
� Hasat yıl ve ayı:2022 sonbahar
� Bitki tipi ve gelişim durumu: Sağlık açısından arastırma yaparken bu bitkinin varlığını ögrendim.Yerel tohum satan bir siteden tohum alıp yetiştirdim.2 metreye kadar boylanan tepeye doğru dallara ayrılan yapıda kırmızımsı yeşil gövdeye sahip otsu bir bitki..
� Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Haziran -temmuz arası açan; yeşilimsi küçük sarı çiçekleri kuruyup maydonoz tohumuna benzer tohumlar oluşturdugunda..
� Yetiştirme özellikleri:Maydonozgiller familyasına ait bu bitki maydonoz yetiştirmek kadar kolay..Ben yarı gölgeye diktim ve yerini çok sevdi.
� Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Tohumlar direk ekimle çimlendirildikten sonra mutlaka mesafeli srkilde şaşirtma yapmalı..2.yılindan itibaren çok gelişiyor.
� Kullanılan gübreler:Yanmış hayvan gübresi
� Kullanılan ilaçlar:yok
� Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü:Bitkinin bütün kısımları yoğun ve baskın olarak kereviz kokusunu çağrıştıran bir koku salgılar.Yaprak biçimi ve tadı da kerevizi andırıyor zaten..Yaprak sapları kereviz gibi sebze olarak kökü de toz haline getirilip biber gibi kullanılır.Yesil aksamı baharda körpeyken köküde 3 yıllık olduktan sonra toplanır.Oldukca şifalı ve çok faydaları olan bir bitki internetten daha detaylı arastırmanızı öneririm.
� Bitki tipi ve gelişim durumu: Dipten ve köklerden sürgünler vererek çok güclü bir biçimde çoğalıyor.
Resimler internetten alıntıdır.Telefon değişikliği yüzünden bulamadım.Bulabilirsem eklerim.2.resim tohuma dönmüs hali..

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Düzenleyen Zekoş : 02-12-2022 saat 22:20
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön