View Single Post
Eski 02-12-2022, 19:08   #11
edremit zeytin
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-09-2020
Kıvırcık Salata Karışım Tohumu

15 kişiyle paylaşabilirim
Bitki türü:[/B]
Bitki ömrü:
Tohum Türü: Kıvırcık Salata Karışımı
Tohum çeşit adı: -
Tohum kaç yıldır sizdedir 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Havran - Balıkesir
Tohumun kökeni: Zengarden firmasından almıştım.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı:
Tohumu ilk paylaşan: Daha önce paylaşan oldu mu bilmiyorum.
Kullanılan gübreler : Yanmış hayvan gübresi.
Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı.
Hasat yıl ve ayı: 2022
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Tohumlar karışık olduğu için ayrıca bir izolasyon önlemi alınmadı.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Tere roka gibi. Özellikle kırmızı dantel yapraklı hardal otuna bayıldık. Diğer çeşitlerin isimlerini bilmiyorum. Tohumlar karışık olarak geldiğinden aynı şekilde tohum alıp ekmeye devam ettim. Sizlere de yine karışık olarak tohum göndereceğim.
Yetiştirme özellikleri:

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Sıcak havalarda ekilirse hemen tohum yapabiliyor. İlkbahar ve sonbahar ayları gayet uygun.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Yok

Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Tere ve roka ile aynı

İklim gereksinimleri:

Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçek atıp tohum kapsülleri oluşuyor. Kapsüller iyice kuruduktan sonra tohumları alınıyor.

Bu kez tüm kıvırcıklar, dantel kenarlılar, tırtır kenarlılar bir arada ve yine hepsi rengârenk. Hemen hatırlatalım, kıvırcık yaprakların en önemli özelliği, yaprakta olan kıvrımların salatanın sosunu, yağını, limonunu içine hapsetmesidir. Bu nedenle kıvırcık salatalar, eklediğiniz soslara gerçek hakkını veren yeşilliklerdir.
Kıvırcık karışımda hepsi kıvırcıklardan seçilmiş yaprak yeşilliklerin bazıları:
Pazılar, hardal otları, yunan teresi, dantel rokalar...
Yaprak yeşilliklerinizi bir makas yardımıyla defalarca hasat edersiniz. ZENGARDEN Alıntıdır.

Eklenen Resimler

edremit zeytin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön