Konu: Zekoş
View Single Post
Eski 01-12-2022, 18:56   #6
Zekoş
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Karışık Dahlia Tohumu

Bitki türü:Çiçek
• Bitki ömrü:Soğuk bölgelerde tek yıllık
• Tohum Türü:Asteraceae familyasindan
• Tohum çeşit adı:Bilimsel adı dahlia ülkemizde yıldız çiçeği olarak biliniyor
• Tohum kaç yıldır sizdedir :2 senedir tohum alıyorum geçen sene kendim denedim
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Çorum
• Tohumun kökeni:Anavatanı Meksikaymis ve bu ülkenin ulusal çiçeği olarak kabul ediliyormuş ..
• Tohumu ilk paylaşan:Sn.TCM olabilir
• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Özellikle izolasyonu dikkat edilmiyor ki güzel renkler ortaya çikabilsin
• Hasat yıl ve ayı:Sonbahar 2022
• Bitki tipi ve gelişim durumu:Gövdesi uzun çalı biçiminde..tohumdan ya da yumrudan çimlenmesi çıkmasi uzun sürsede sonrasında çok hızla büyüyor..
• Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Çicekler geçip kapsül iyice kuruduktan sonra
• Yetiştirme özellikleri:Tam günesli ve havadar yere dikilmeli..yoksa külleme olabiliyormuş bende hiç olmadı.
• Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler irek viyollere ekip şaşırtma yapılabilir.
• Kullanılan gübreler:Yanmış hayvan gübresi
• Kullanılan ilaçlar:yok
• Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü:Tohumdan aynı renk çıkabildiği gibi farklı renkler ve katlı da çıkabiliyor..
• Bitki tipi ve gelişim durumu:Susuzluğa dayanıklı ama tam günesli yerde suyuna dikkat edilirse daha cok cicekleniyor.Dikildigi topragın gevşek ve gübreli olmasi gerekiyor.
• Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Yaz ortasından donlar başlayana kadar devamlı çiçek açiyor.Solan çiçekleri kesmeniz daha çok ciceklenmesini sağlar.Tohumdan yetişen dahlialar az da olsa yumru oluşturuyor.Resimler tohumdan büyüttüğüm dahlialar ait..bunlar yine tohum yaptılar.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön