Konu: istcallst
View Single Post
Eski 29-11-2022, 20:22   #2
istcallst
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-05-2009
Blauschokker mor kabuklu bezelye

DİKKAT PAYLAŞIM KAPATILMIŞTIR, TOHUM SAYISI KISITLI

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı: Blauschokker veya diğer adı Kapuziner bezelye
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gökova
Size nereden geldi: Almanyadan sipariş ettim
İlk paylaşan : ben
Tohumun kökeni : 1500'lu yıllarda Avrupada Kapuziner rahipleri bu çeşidi ıslah etmişler
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Biraz uzakta yaprak bezelye vardı
Kullanılan gübreler : keçi gübresi, leonardit, humik asit ve kendi yaptığımız solucan gübresi ve kompost
Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2022 Nisan-Mayıs
Bitki tipi ve gelişim durumu: Destek lazım, tel kenarı olur
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Bahçedeki görüntü muhteşem, Mor-pembe çiçekler, mor kabuklar, taneler iri, yeşil. Sanırım normal bezelyeye benziyor, henüz yemeği yapamadık, bu yıl tohum çoğaltma yılıydı. Bol, bol dostlara dağıttık, kalanları da burada paylaşıyoruz ve bol, bol da bahçeye tekrar ektik. En sevdiğim yanı, toplamak için çok kolay görebiliyorum.

Yetiştirme özellikleri:
1)Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Egede Ekim ayında ilk yağmurlarla ekiyoruz
2)Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir, belki de ekmeden önce kısa bir süre suda bekletebilirsiniz
3)Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir.
4)İklim gereksinimleri: Serin havayı sever, yaz ortasında olmaz
5)Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: İyice kuruduğu zaman tohumu alınır. Böceklenmesin diye buzdolabında saklayın tohumları

Eklenen Resimler

Düzenleyen istcallst : 01-12-2022 saat 06:56 Neden: ilave bilgiler
istcallst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön