Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bilenyum
Merhaba, bilenyum domatesler hakkında bir dönüt alabilir miyim sizden?
Akıbeti ne oldu, görselliği bozulmadan korundu mu merak ediyorum. Birde sulu tadı elbette...
|
Sayın Bilenyum, kusura bakmayın, mesajı görmemişim.
İşin doğrusu bu dönütü siz hatırlatmadan yapsam daha iyi olurdu. Kusura bakmayın.
Tespitlerim/gözlemlerim şu şekilde:
-Öncelikle sayfanızdaki(
Burası) fotoğraflara uygun ürünler aldım. Şekli rengi aynı diyebilirim.
-Küçük, koyulaşan bir rengi var. Ekşimsi, salataya süper yakışan bir tadı var. Bizimkiler sulu ve ekşimsi domates sever. Çok beğendiler tadını.
-Sizin fotoğraflarda göründüğü gibi çatlamalar, bende, bolca oldu. Toplamayı geciktirme durumunda ya da bir süre beklediğinde bu çizgi-yarıklardan çürüme başlıyor.
-Verimli bir tür. Ben sürgün-çiçek-meyve dengesini kuramadım, düzenli bakamadım ama buna rağmen hiç eksik olmadı. Şu vakitte bile domates aldığım iki türden biri. Yukarıda
230 numaralı mesajda görülenler olgun ve ham Bilenyum domatesler. Belki yanılıyorum ama diğerleri kadar hastalık bulaşmadı gibi geliyor bana. Diğerlerindeki ulma-çürümeleri bu türde pek az gördüm gibi.
Hasılı velkelam ben memnun kaldım. Tekrar ekmeyi de planlıyorum ama tohum almadım. Sizden gelen tohumdan bir miktar kaldı onları kullanmayı düşünüyorum ama şimdi yanlış mı yaptım acaba diye düşünmeye başladım. Çünkü kendi bahçemden tohum alsaydım bölgeye uyum sağlama aşamasındaki bir tohumum olacaktı. Neyse kısmet.
Tohumlar için tekrar teşekkürler.