18-11-2022, 11:11
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2008
|
Dinozor Kavun (White Ivory, Ivory Gaya)
Bu tohumları az önce çok alakasız bir yerde buldum. Üzerinde sadece tohumun adı ve 2020 yılında hasat ettiğim bilgisi var. 2020 yılındaki yetiştirme kayıtlarıma baktığımda da, tohum ekim defterimde sadece 4 adet tohum ektiğim ve tohumun Sn. kaktüs'ten geldiği dışında hiçbir bilgi bulamadım. Nedendir bilmem bu kavunu bir şekilde görmezden gelmişim.  Meyveyi farklı renginden dolayı hayal meyal hatırlasam da, yetiştirme bilgisi olarak notlarımda ya da aklımda buraya yazabileceğim kayda değer bir bilgi yok. Bu nedenle, kırmızı ile işaretlediğim kısımlar dışında kalan, yetiştirme bilgileri de dahil tüm bilgileri ve fotoğrafları hoş görüsüne sığınarak Sn. kaktüs'ün paylaşım sayfasından aldım. 30 kişi ile paylaşabilirim.
- Bitki türü: Meyve
- Bitki ömrü: Tek yillik
- Tohum Türü: Cucumis melo inodorus
- Tohum çeşit adı: Dinozor Kavun (White Ivory, Ivory Gaya, Snow Leopard Melon)
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
- Tohumun kökeni: Asil kökeni Japonya (White ivory, Ivory Gaya), Kore ve Asya'da da popüler iken Brezilya'da bir üretici bu kavunlari üretmeye başlıyor ve dinozor yumurtasını andırıyor diye, Dino ismi ile piyasaya sürüyor. Simdilerde Avrupa'da ve dünyanın çeşitli yerlerinde bu isimle tanınan ve sevilen bir kavun... Meyvesi kucuk, tek porsiyonluk, cep kavunları gibi yogun kokulu ve tadı çok lezzetli, tazelik veren bir aroması var. Bitki de çok asiri yayilmadigi icin benim gibi kucuk alanda ekim dikim yapanlar icin uygun diyebilirim.Dağıtılacak
- Tohumun Saflığı: Sadece bu kavunu yetiştirdiğim için izolasyon yapmadım
- Tohumu ilk paylaşan: Sn. kaktüs
- Tohum size nereden geldi: Sn. kaktüs
- Kullanılan gübreler: Topraksız tarım besin eriyiği
- Kullanılan ilaçlar: Ilac kullanilmadi
- Hasat yıl ve ayı: 2020 (muhtemelen Eylül ayı)
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Cok farkli bir ozellige rastlanmadi. Yalniz diger denedigim kavunlara gore, daha az alani kapladi.
- Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Tatli bir kavun, hafif armut ve bal tadina benzettik. Olgunlasmadan once toplanip, oda sicakliginda olgunlasmaya birakilabiliyor. Olgunlastiktan sonra buzdolabinda 5-6 gun kadar hic bir ozellik kaybetmeden saklaniyor. Taze tuketim icin uygun. Kucuk bir kavun, kesildiginde bir kisi rahatlikla yarisini yiyebiliyor.
- Yetiştirme özellikleri: Ozel bir yetistirme istegi yok.
Düzenleyen malbman : 18-11-2022 saat 11:11
Neden: Başlık ekledim
|
|
|