17-11-2022, 11:02
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2008
|
Dark Galaxy Domates
BU TOHUM PAYLAŞIMA KAPANMIŞTIR
- Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: Tek yıllık
- Tohum çeşit adı: Dark Galaxy
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
- Size nereden geldi: ABD - Kaliforniya
- İlk paylaşan : malbman
- Tohumun kökeni : ABD - Ticari tohum
- Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı
- Kullanılan gübreler : Topraksız Tarım Besin Eriyiği
- Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
- Hasat yıl ve ayı: 2021 Ekim
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık tipte güçlü gelişen bir çeşit. Hastalık görmedi. 2 metreye kadar boylanabildiği için sağlam şekilde sırığa ya da ipe alınırsa, bir yerlere tutunmak için enerji harcamayacağı için yüksek verim alırsınız. Ekim ayında dahi çiçeklenip meyve tutuyordu
- Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: 70-80 gr arası meyveler veriyor. Olgunlaşmamış meyveler yeşil üzerinde mor çizgiler ve mor lekelere sahiptir. Olgunlaştıkça dipten itibaren pas kırmızısı koyu bordoya doğru bir renk alır ve ona neredeyse 3 boyutlu bir görünüm veren benekleri ile benekli siyah tonlara dönüşür
- Yetiştirme özellikleri: Çok bakım istemeyen, kolay denilebilecek bir bitki. Fakat bir yere sıkıca tutunursa verimi artıyor
- Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben genelde yaptığım gibi Şubat ortalarında torfta çimlendirip, fideler yaklaşık olarak 10-12 cm uzunluğa geldiğinde topraksız tarım sistemime dahil ettim
- Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir
- Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Topraksız tarım sisteminde yetiştirdiğim için toprak, su ve besin isteği konusunda bir şey söyleyemiyorum. Fakat güneş ne kadar çok görürse, üzerindeki renkler o kadar çarpıcı bir güzellik alıyor. Büyük saksılarda da rahatlıkla yetiştirilebilir
- İklim gereksinimleri: Sıcak iklim bitkisi olup tek yıllıktır
- Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ben meyveler dalında neredeyse pörsümeye başlayınca alıyorum
Düzenleyen malbman : 19-11-2022 saat 13:51
|
|
|