Konu: malbman
View Single Post
Eski 17-11-2022, 11:02   #6
malbman
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Dark Galaxy Domates

BU TOHUM PAYLAŞIMA KAPANMIŞTIR
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum çeşit adı: Dark Galaxy
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
  • Size nereden geldi: ABD - Kaliforniya
  • İlk paylaşan : malbman
  • Tohumun kökeni : ABD - Ticari tohum
  • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı
  • Kullanılan gübreler : Topraksız Tarım Besin Eriyiği
  • Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
  • Hasat yıl ve ayı: 2021 Ekim
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık tipte güçlü gelişen bir çeşit. Hastalık görmedi. 2 metreye kadar boylanabildiği için sağlam şekilde sırığa ya da ipe alınırsa, bir yerlere tutunmak için enerji harcamayacağı için yüksek verim alırsınız. Ekim ayında dahi çiçeklenip meyve tutuyordu
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: 70-80 gr arası meyveler veriyor. Olgunlaşmamış meyveler yeşil üzerinde mor çizgiler ve mor lekelere sahiptir. Olgunlaştıkça dipten itibaren pas kırmızısı koyu bordoya doğru bir renk alır ve ona neredeyse 3 boyutlu bir görünüm veren benekleri ile benekli siyah tonlara dönüşür
  • Yetiştirme özellikleri: Çok bakım istemeyen, kolay denilebilecek bir bitki. Fakat bir yere sıkıca tutunursa verimi artıyor
  • Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben genelde yaptığım gibi Şubat ortalarında torfta çimlendirip, fideler yaklaşık olarak 10-12 cm uzunluğa geldiğinde topraksız tarım sistemime dahil ettim
  • Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir
  • Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Topraksız tarım sisteminde yetiştirdiğim için toprak, su ve besin isteği konusunda bir şey söyleyemiyorum. Fakat güneş ne kadar çok görürse, üzerindeki renkler o kadar çarpıcı bir güzellik alıyor. Büyük saksılarda da rahatlıkla yetiştirilebilir
  • İklim gereksinimleri: Sıcak iklim bitkisi olup tek yıllıktır
  • Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ben meyveler dalında neredeyse pörsümeye başlayınca alıyorum

Eklenen Resimler

Düzenleyen malbman : 19-11-2022 saat 13:51
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön